Induló csoportok

Együtt az úton – Egynapos workshop pároknak

A fogantatás elsődlegesen a Pár története, nem az Egyéné. A párkapcsolat egy bizonyos fejlődési pontján felmerül a gyermekvállalás kérdése, ami önmagában elindít egy másfajta dinamikát az eddig megszokottakhoz képest. Az ezzel kapcsolatos problémák néha alapjaiban kérdőjelezik meg a saját és a párunk testi-, lelki alkalmasságát, a kapcsolat létjogosultságát. Amikor ezeken a kérdéseket már mind “végigrágta” a Pár és tanácstalanok, hogy merre tovább, a mozgásterápia egy új színteret, és újfajta kapcsolódási lehetőséget teremthet. Mindezt azzal az emberrel, aki ismeri a testemet, akibe megbízom.

 Találkozás a testünkkel – Egynapos workshop

Várunk csoportunkba, ha többet szeretnél tudni a testedről és önmagadról, ha szeretnéd megtalálni saját mozdulataidat, és ha stresszcsökkentő vagy épp önismereti módszert keresel. Egynapos workshopunk minden olyan nő számára nyitott, aki a nőiesség, kiteljesedés, fejlődés, vagy akár a gyermekvállalás témakörével szeretne foglalkozni egy biztonságos térben – életkortól, gyermekek számától, diagnózisoktól függetlenül. Azaz, várunk akkor is, ha nehezen jön össze a baba, akkor is, ha már megfogant vagy meg is született, és akkor is, ha a kiteljesedést és a nőiességet gyermekvállalástól teljesen függetlenül képzeled el.

A mozgás-és táncterápiás folyamat tipikus esetben hónapokig tartó fejlődés és korrekció, hiszen a régi, sok-sok éven át kialakuló beidegződések átdolgozása hosszú időt igényel. Egynapos workshopjaink időkerete természetesen nem tesz lehetővé komplett terápiás folyamatokat: céljuk egyrészt a módszerrel, másrészt saját szóbeli és testi működésmódunkkal való megismerkedés.

Az alkalom során beszélgetést követően testtudati, kapcsolati és mozgásimprovizációs élmények révén közelebb kerülünk magunkhoz, ráismerhetünk, rácsodálkozhatunk egy-egy tipikus működésmódunkra, új felismerésekre juthatunk, visszajelzéseket kapunk. Egy-egy új élményt, felismerést magunkkal vihetünk, továbbgondolhatunk; ha pedig szükségét érezzük, továbbvihetünk akár szóbeli terápiába, akár egy hosszabb mozgásterápiás folyamatba.

 • Következő alkalompic 061: 2015. május 16. szombat 10.00-14.00 – Ez az utolsó workshopunk a nyári szünet előtt.
 • Ár: Májusi csoportunkra kedvezményt adunk, így az csak 9000 Ft.
 • Helyszín: Jurányi Ház Budapest II. Jurányi u. 1. I. emelet Zéró Balett Stúdió Bővebben a teremről >>
 • Jelentkezés: Előzetes jelentkezés szükséges emailen vagy telefonon legkésőbb május 7-ig.
 • További részletek: Maximális létszám 14 fő.  A csoport minimum 8 fő jelentkezése esetén tartható meg. Az alkalom során frissítőket (innivaló, gyümölcs) biztosítunk.
 • Csoportvezetők: dr. Polgár Patricia, Bársony Krisztina

Úton másokkal önmagunk felé – 50 órás csoportfolyamat

A korai berögződések teljes átdolgozása hónapokat vesz igénybe, ebből a szempontból a mozgás- és táncterápia nem különbözik más pszichoterápiáktól. A tipikus mozgásterápiás csoportfolyamatok 50-250 órásak. Az ötvenórás terápiás folyamat kidolgozásakor a célcsoport, vagyis a teherbeeséssel küszködő nők igényeit vettük figyelembe. Úgy gondoljuk, a maximális hosszúságú, azaz egy évnél hosszabb terápiás folyamat nem, vagy igen nehezen alkalmazható ezekben az esetekben, hiszen a csoporttagok évek alatt nagyon különböző élethelyzetekbe kerülnek, próbára téve az egyébként is nehéz problémákat hordozó csoport teherbírását. A csoport a folyamat második részében már zárt marad, azaz új tagok ekkor már nem csatlakozhatnak, a csoporttagoktól pedig elköteleződést várunk. A részvételt egy felmérő-ismerkedő beszélgetés előzi meg a csoportvezetőkkel.

 • Időpont: a 2014. őszi csoport már elindult, az alkalmak kéthetente szombatonként, 10.00-13.00 óráig tartanak. Az első néhány alkalom nyitott alkalom volt, ez azt jelenti, hogy elköteleződés nélkül el lehet jönni a fentiek közül bármelyik alkalomra akár egyszer, kétszer, vagy háromszor, kipróbálni a módszert. A további alkalmaktól kezdve már állandó tagokkal működik a csoport. A folyamat nagyjából 2015 márciusban fejeződik be.
 • Ötven órás csoportfolyamatot legközelebb várhatóan 2015 második felében indítunk.
 • Ár: 7000 Ft / alkalom (4×45 perc)
 • Helyszín: Jurányi Ház Budapest II. Jurányi u. 1. I. emelet Zéró Balett Stúdió Bővebben a teremről >>
 • Jelentkezés: a csoportba már nem lehet jelentkezni.
 • Csoportvezetők: Bársony Krisztina, dr. Polgár Patricia

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s